Подоляк розповів, за яких умов можливий обмін Богуслаєва до росії

Читать на русском
Екс-президента Мотор Січ В'ячеслава Богуслаєва можна віддати росії лише після вироку суду, заявив радник ВП Михайло Подоляк.
Колаж: Слово і діло

Україна згодна обміняти колишнього президента підприємства «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва на певну кількість українських військовополонених.

Про це заявив радник Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

«Ця людина працювала на росіян і заохочувала їх завдавати ракетних атак навіть по власному підприємству. Та якщо ми зможемо за Богуслаєва забрати тисячу наших хлопців – ми, безумовно, підемо на обмін», – зазначив Подоляк.

Водночас Подоляк зазначив, що спочатку провину – а саме державну зраду – Богуслаєва слід юридично зафіксувати: він має отримати максимально жорсткий вирок та максимальний термін.

«Історично важливо фіксувати таких людей, щоб до кінця існування їхнього роду, всі розуміли, хто це був. Він під час повномасштабної війни, коли громадян його країни жорстоко вбивали та ґвалтували, продовжував підтримувати тих, хто це робив», – наголосив Подоляк.

Також радник ОП зауважив, що питанням можливого обміну має займатися штаб, який опікується обміном полоненими. Саме він визначає пріоритети при обміні тих чи інших громадян.

Нагадаємо, екс-директор підприємства «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв просить ОП віддати його росії в рамках обміну.

Адвокат Богуслаєва заявив, що той проситься на обмін у росію через проблеми зі здоров'ям.

Раніше можливість обміну Богуслаєва прокоментував секретар РНБО Олексій Данілов.

У жовтні 2022 року, після арешту екс-директора «Мотор Січі», Михайло Подоляк припускав можливість обміну Богуслаєва на українських військовополонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: