Вертоліт, який ховало колишнє керівництво «Мотор Січі», передали на фронт

Читать на русском
Керівництво Мотор Січі намагалося сховати вертоліт, щоб перешкодити передачі повітряного судна на потреби ЗСУ.
фото ДБР

Слідчі ДБР передали українським військовим вертоліт «Мі-2», який намагалося приховати колишнє керівництво «Мотор Січі».

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань 3 жовтня.

Скільки російських гелікоптерів знищено з початку вторгненняРосійська армія втратила в Україні вже понад 300 бойових вертольотів. Найбільше – у березні 2022 року. Детальніше – на інфографіці.

«ДБР ініціювало арешт цього повітряного судна у червні 2023 року у межах розслідування кримінального провадження щодо перешкоджання законній діяльності ЗСУ та пособництва державі-агресору», – йдеться у повідомленні.

У ході розслідування з'ясувалося, що колишнє керівництво «Мотор Січі» намагалося заховати вертоліт. Щоб перешкодити передачі повітряного судна на потреби ЗСУ, його наказали перегнати до Європи, а згодом на Близький Схід.

Наразі вертоліт повернули в Україну та передали одній з бойових частин ЗСУ, де він використовуватиметься під час виконання завдань.

Тим часом слідчі ДБР під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора вирішують питання про притягнення одного з колишніх керівників підприємства до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше бійцям ЗСУ передали вертоліт олігарха Костянтина Жеваго. Також у ході спецоперації російський пілот передав Україні бойовий вертоліт Мі-8.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: