Богуслаєв просить ОП віддати його росії в рамках обміну – «Схеми»

Читать на русском
Колишній президент Мотор Січі Богуслаєв просить включити його до списку на обмін з росії – він направив ОПУ відповідний лист.
Експрезидент «Мотор Січі» В’ячеслав БогуслаєвФото: Марина Лисцева / ТАСС

Експрезидент «Мотор Січі» В’ячеслав Богуслаєв просить включити його до списку на обмін з росією.

Про це повідомляють «Схеми», у розпорядженні яких є лист-заява Богуслаєва на ім’я керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

В’ячеслав Богуслаєв написав відповідну заяву на ім'я керівника Офісу Президента Андрія Єрмака з проханням включити його в списки на обмін полоненими.

«Прошу додати мене у список на обмін з Російською Федерацією», – говориться у заяві, написаній російською мовою.

Заява була направлена 20 березня.

Також повідомляється, що в документі стоїть його підпис і є примітка: «Богуслаєв, пенсіонер, інвалід 1 групи».

За словами представника Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрія Юсова, Україна і надалі застосовуватиме всі доступні інструменти для того, щоб повертати своїх військовополонених та незаконно утримуваних цивільних осіб з росії. Але конкретних прізвищ він не назвав, вказавши, що подібні коментарі можливі лише після обміну.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк раніше повідомляв, що не виключає можливості обміну Богуслаєва, зазначивши, що цей процес може бути подібним до обміну проросійського політика, кума путіна Віктора Медведчука. Його у вересні 2022 року обміняли на 200 українських полонених військових.

Не виключив можливість обміну Богуслаєва і очільник СБУ Василь Малюк. Але він додав, що спершу підозрюваний має дати всі необхідні свідчення.

Зазначимо, в Україні Богуслаєву інкримінують пособництво державі агресору, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації і, віднедавна, протидію ЗСУ. Зараз він перебуває в СІЗО у Києві, а усі обвинувачення відкидає. Суд продовжив йому термін тримання під вартою до 27 травня 2023 року.

Нагадаємо, 22 жовтня 2022 року СБУ затримала почесного президента компанії «Мотор Січ», колишнього нардепа В'ячеслава Богуслаєва.

24 жовтня Шевченківський райсуд Києва відправив Богуслаєва під варту. За даними програми Схеми, він з 2000 року мав російське громадянство, з 2002 року — квартиру в Москві.

4 листопада Служба безпеки України заарештувала майно Богуслаєва майже на 1 мільярд гривень. 7 листопада прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що «Мотор Січ» разом із низкою інших стратегічних підприємств цілодобово працюватиме на оборону України.

28 березня Богуслаєву повідомили про нову підозру – в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та іншим військовим формуванням (ст. 114-1 КК України). За даними правоохоронців, він наказав зняти лопаті з гелікоптерів, щоб ними не могли скористатися захисники України. Богуслаєв перебуває під вартою.

У квітні 2023 року президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти експрезидента «Мотор Січ» Богуслаєва та росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: