Адвокат Богуслаєва заявив, що той проситься на обмін до росії через здоров'я

Читать на русском
Проблеми зі здоров’ям та відсутність слідчих дій спонукали ексголову Мотор Січі В’ячеслава Богуслаєва написати заяву до ОП з проханням включити його в список на обмін з росією.
Ексглава підприємства «Мотор Січ» В’ячеслав БогуслаєвФото: detector.media

84-річний ексглава підприємства «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв попросив включити його до списку на обмін із рф через поганий стан здоров’я та відсутність інших варіантів звільнення.

Про це заявив адвокат Богуслаєва Руслан Волинець у коментарі Суспільному.

«Прокурори сприяли, аби лікарі його оглядали, всі все розуміють. Не потрібно вигадувати хвороби як привід втекти з тюрми – це все об'єктивні речі», – сказав Волинець.

Також адвокат підкреслив, що у Богуслаєва «постійно погіршується стан здоров'я».

«Питання лише в стані здоров'я: постійне його погіршення та відсутність можливості адекватного лікування. Саме воно спонукало до такого факту, враховуючи, що немає можливості інших варіантів вийти», – зазначив він.

Адвокат Волинець також зауважив, що опубліковані журналістами проєкту «Схеми» документи є непублічними, а записи розмов він раніше не бачив.

«Вони випускають розслідування щоразу акурат днів за десять до продовження строків тримання під вартою. Бачу такий алгоритм роботи: перед судом знову порушувати питання, по іншому його висвітлити чи так само, чи щось нове, щоб резонанс перед засіданням накрутити. І слідство цього не бачить», – наголосив Руслан Волинець.

Якщо обмін відбудеться, адвокати збираються продовжувати доводити невинуватість Богуслаєва у справі. За словами Волинця, відповіді щодо заяви від офіційних органів влади немає.

Нагадаємо, 10 травня журналісти проекту Радіо Свобода «Схеми» опублікували лист-заяву за підписом В'ячеслава Богуслаєва на ім’я керівника Офісу президента Андрія Єрмака, де колишній голова «Мотор Січі» попросив включити його в список на обмін з росією.

Також секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував можливість обміну Богуслаєва.

24 жовтня 2022 року президента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва взяли під варту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: