Байден заявив, що удару по лікарні в Газі завдав не Ізраїль

Читать на русском
Джо Байден підтримав версію Ізраїлю та вважає країну непричетною до атаки на лікарню у Секторі Газа.
Фото: AP

Президент США Джо Байден вважає, що удару по лікарні в Секторі Газа завдав не Ізраїль.

Він сказав про це під час зустрічі з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу, повідомляє CNN.

Хто із перших осіб держав відвідав Ізраїль після нападу ХАМАСХтось із перших осіб держав приїжджав до Ізраїлю з візитом солідарності і скільки разів вони відвідували Україну за час великої війни.

«Я глибоко засмучений і обурений учорашнім вибухом у лікарні у секторі Газа. Зважаючи на те, що я бачив, схоже, що це зробила інша команда, а не ви. Але багато людей не впевнені в цьому, тому нам доведеться багато подолати», – сказав Байден.

Президент США також пообіцяв американську підтримку Ізраїлю: «Я хотів бути тут сьогодні з тієї простої причини, що хочу, щоб народ Ізраїлю, люди всього світу знали позицію Сполучених Штатів».

Він засудив напад ХАМАС на країну, заявивши, що угруповання «вчинило зло, звірства, які змушують ІДІЛ виглядати дещо раціональнішим».

Байден підкреслив, що хоча Ізраїль має право захищати себе, «ми також повинні пам'ятати, що ХАМАС не представляє весь палестинський народ і приніс йому лише страждання».

Нагадаємо, у Секторі Газа під удар потрапила лікарня, внаслідок чого загинули кілька сотень людей. Угруповання ХАМАС звинуватило в атаці Ізраїль, у країнах Близького Сходу відбулася серія протестів проти дій Тель-Авіва.

Сьогодні армія Ізраїлю представила результати розслідування, щоби довести свою непричетність до атаки. У ЦАХАЛ заявила, що причиною вибуху у лікарні став невдалий пуск ракети «Ісламським джихадом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: