Удар по лікарні в Газі: Байден відклав зустріч з арабськими лідерами, в Йорданії скасували саміт

Читать на русском
Саміт за участю президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена і арабських лідерів в Йорданії скасовано.
Getty Images

Президент США Джо Байден відклав візит до Йорданії в рамках турне на Близький Схід, де планував зустрітися з королем цієї країни, главою Палестинської автономії та лідером Єгипту. При цьому, сама Йорданія скасувала запланований на середу саміт.

Про це повідомляє Sky News, посилаючись на повідомлення офіційного представника Білого дому, а також міністра закордонних справ Йорданії Аймана Сафаді.

Хто із перших осіб держав відвідав Ізраїль після нападу ХАМАСХтось із перших осіб держав приїжджав до Ізраїлю з візитом солідарності і скільки разів вони відвідували Україну за час великої війни.

«Після консультації з королем Йорданії Абдаллою II, а також з огляду на жалобу, оголошену президентом Палестинської автономії Аббасом, президент Байден відкладе свою поїздку до Йорданії та заплановану зустріч із цими двома лідерами та президентом Єгипту Сісі», - вказується в повідомленні.

Зазначається, що президент США висловив глибокі співчуття з приводу невинних жертв вибуху в госпіталі на території сектору Гази. Байден також побажав якнайшвидшого одужання пораненим. Глава Білого дому сподівається на особисту консультацію з арабськими лідерами найближчим часом. Він також погодився продовжувати регулярні й безпосередні контакти з кожним із них упродовж наступних днів.

При цьому, після того, як в результаті авіаудару по лікарні в Газі загинули сотні людей, Йорданія скасувала запланований на середу саміт за участю лідерів США, Палестини та Єгипту.

«Зараз немає сенсу робити щось, окрім як зупинити цю війну. Ні для кого немає ніякої користі від проведення саміту в цей час», - сказав керівник МЗС Йорданії.

Байден мав відвідати столицю Йорданії в середу після візиту до Тель-Авіва, який він здійснить напередодні.

Нагадаємо, органи охорони здоров'я Сектору Гази заявили, що ізраїльська армія завдала авіаудару по лікарні міста Газа. В результаті атаки загинули щонайменше 300 і постраждали сотні людей.

Через це лідер Палестини Махмуд Аббас скасував заплановану зустріч із президентом США Джо Байденом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: