Голова Палестини скасував зустріч із Байденом після удару по лікарні в Секторі Газа

Читать на русском
На тлі авіаудару по Газі очільник Палестинської автономії Махмуд Аббас скасував заплановану зустріч із президентом США Джо Байденом, який вирушив в охоплений війною регіон.
aa.com.tr

Палестинська сторона звинуватила Ізраїль в ударі по лікарні в секторі Гази, внаслідок якого загинули сотні людей. Через це лідер Палестини Махмуд Аббас скасував заплановану зустріч із президентом США Джо Байденом.

Про це повідомляє CNN.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

На тлі авіаудару по Газі очільник Палестинської автономії Махмуд Аббас скасував заплановану зустріч із президентом США Джо Байденом, який вирушив на охоплений війною Близький Схід. Аббас заявив, що повертається до Рамалли та закликав провести негайну зустріч палестинського керівництва.

Як зазначається, при цьому ізраїльські військові кажуть про ймовірний запуск ракети по лікарні бойовиками ХАМАС.

«Армія оборони Ізраїлю розслідує удар по госпіталю», - цитує телеканал речника ізраїльських сил Даніеля Хагарі.

Згідно з його словами, поки що незрозуміло, чи лікарня зазнала удару ізраїльської армії, чи то невдалого запуску ракети бойовиками ХАМАС.

Водночас, представники палестинської адміністрації звинувачують Ізраїль в обстрілі лікарні, а також у зростанні гуманітарних проблем через блокаду постачань продовольства, палива й електроенергії для населення Гази.

При цьому, після влучання в лікарню в арабських країнах почалися масові протести. У Йорданії, після атаки на лікарню у Газі, прихильники ХАМАС підпалили посольство Ізраїлю та намагаються взяти його штурмом.

Нагадаємо, органи охорони здоров'я Сектору Гази заявили, що ізраїльська армія завдала авіаудару по лікарні міста Газа. В результаті атаки загинули щонайменше 300 і постраждали сотні людей.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що ХАМАС потрібно знищити, але без окупації Сектору Гази.

А нещодавно стало відомо, що президент Сполучених Штатів Джо Байден цього тижня планує відвідати Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: