Генсек ООН закликав до гуманітарного припинення вогню після удару по лікарні у Газі

Читать на русском
Генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що він шокований сотнями загиблих у лікарні в Секторі Газа та закликав до гуманітарного припинення вогню.
Фото: AP

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш засудив атаку на лікарню в Секторі Газа та закликав до гуманітарного припинення вогню.

Він сказав про це, виступаючи на форумі у Китаї, повідомляє CNN.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

Гутерріш сказав, що він «в жаху» від сотень загиблих у лікарні.

«Я повністю усвідомлюю глибоке невдоволення палестинського народу після 56 років окупації, але хоч би якими серйозними були ці образи, вони не можуть виправдати терористичні акти проти цивільного населення, вчинені ХАМАС 7 жовтня, які я негайно засудив. Але ці напади не можуть виправдати колективне покарання палестинського народу», – заявив генсек.

Він нагадав, що лікарні, медичний персонал та приміщення ООН перебувають під захистом міжнародного права.

Нагадаємо, у Секторі Газа під удар потрапила лікарня, внаслідок чого могли загинути близько 500 людей. Бойовики ХАМАС звинуватили в атаці Ізраїль, але ЦАХАЛ заявив, що вибух стався через невдалий запуск ракети угрупуванням.

Палестинська сторона звинуватила Ізраїль в ударі, лідер Махмуд Аббас скасував заплановану зустріч із президентом США Джо Байденом. В Йорданії також скасували саміт за участю Байдена.

Після атаки на лікарню у країнах Близького сходу пройшли протести проти дій Ізраїлю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: