Армія Ізраїлю заявила, що завершила розслідування удару по лікарні у Газі – результати

Читать на русском
У ЦАХАЛ заявили, що удар по лікарні у Газі став результатом невдалого пуску ракети угрупуванням Ісламський джихад.
Фото: AP

Армія Ізраїлю завершила розслідування у зв'язку з ударом по лікарні Аль-Ахлі в Секторі Газі та дійшла висновку, що відповідальність за це несе група «Палестинського ісламського джихаду».

Про результати розслідування розповів представник ЦАХАЛ Деніел Хагарі.

«По-перше, ми підтвердили, що ЦАХАЛ не обстрілював лікарню із суші, моря чи повітря. По-друге, наша система радіолокації відстежила ракети, випущені терористами з сектора Газа під час вибуху. Аналіз траєкторії ракет підтверджує, що їх було випущено в безпосередній близькості від лікарні. Крім того, є два незалежні відео, на яких відображено провал запуску ракети та продовження польоту ракети у бік землі з падінням у секторі Газа на території лікарні», – цитує Хагарі The Guardian.

Крім того, за словами Хагарі, Ізраїль має перехоплення розмови бойовиків, у яких згадується, що ракета дала осічку.

Раніше ізраїльська армія також оприлюднила відео, яке має підтвердити їхню непричетність до удару по лікарні. У ЦАХАЛ пояснили, що на місці удару немає вирв або значних пошкоджень будівлі, які могли б виникнути внаслідок удару авіаційною бомбою.

Нагадаємо, у Секторі Газа під удар потрапила лікарня, внаслідок чого могли загинути близько 500 людей. Бойовики ХАМАС звинуватили в атаці Ізраїль, але ЦАХАЛ заявив, що вибух стався через невдалий запуск ракети терористами.

Після атаки на лікарню у країнах Близького сходу пройшли протести проти дій Ізраїлю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: