Кількість жертв внаслідок авіаудару по лікарні в Газі стрімко зросла

Читать на русском
Внаслідок атаки загинули щонайменше 500 осіб. Керівник палестинської адміністрації Махмуд Аббас оголосив триденну жалобу по жертвах удару.
aljazeera.com/

Керівництво ХАМАСу повідомило, що у вівторок, 18 жовтня, Ізраїль авіаударом влучив у лікарню Гази, переповнену пораненими. Відомство повідомило, що могло загинути щонайменше 500 людей, а ще сотні перебувають під завалами.

Про це повідомляє Times Of Israel та портал Haaretz.

Згідно з даними представників Гази, внаслідок атаки загинули 500 осіб. Ще кілька сотень зазнали поранень.

Водночас, за повідомленнями палестинського МОЗ, у лікарні загинули щонайменше 200 людей.

Бойовики ХАМАС заявили, що Ізраїль вдарив по лікарні аль-Ахлі Араб у Секторі Газа. При цьому, ЦАХАЛ повідомляє, що вибух стався через невдалий запуск ракети зі сторони Палестини.

Речник ізраїльської армії заявив, що триває розслідування щодо цієї інформації. Увечері ЦАХАЛ звинуватив у запуску ракети палестинське угруповання «Ісламський Джихад».

OSINT-аналітики припускають, що на кадрах із Гази, наймовірніше, приземлення ракети ХАМАС, а не наслідки авіаційного удару ЦАХАЛ.

Як відомо, керівник палестинської адміністрації Махмуд Аббас оголосив триденну жалобу по жертвах удару по лікарні. Єгипет слідом за ХАМАС поклав вину за удар по лікарні на Ізраїль.

Згодом МЗС Ізраїлю опублікувало відео з трансляції Al Jazeera, у яку потрапив момент, коли «Ісламський джихад» запустив ракету, яка дала осічку та влучила в лікарню в Газі, убивши сотні людей.

Нагадаємо, через трагедію у Газі лідер Палестини Махмуд Аббас скасував заплановану зустріч із президентом США Джо Байденом.

Також президент США Джо Байден відклав візит до Йорданії в рамках турне на Близький Схід, де планував зустрітися з королем цієї країни, главою Палестинської автономії та лідером Єгипту. При цьому, сама Йорданія скасувала запланований на середу саміт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: