Байден прибув до Ізраїлю

Читать на русском
Президент США Джо Байден прибув до Тель-Авіва, де його зустріли прем'єр і президент Ізраїлю. Раніше Байден скасував поїздку до Йорданії.
Фото: AP

Президент США Джо Байден прибув до Тель-Авіва. В аеропорту його зустрів прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу та президент Ісаак Герцог.

Відео прибуття опубліковане у соцмережах ізраїльського прем’єра.

Хто із перших осіб держав відвідав Ізраїль після нападу ХАМАСХтось із перших осіб держав приїжджав до Ізраїлю з візитом солідарності і скільки разів вони відвідували Україну за час великої війни.

Візит Байдена відбувається на складному фоні через удар по лікарні в Секторі Газа напередодні. Раніше в Білому домі заявили, що Байден під час поїздки ставитиме «жорсткі питання» на зустрічах із керівництвом Ізраїлю. «Він ставитиме жорсткі питання, він ставитиме їх як друг, як справжній друг Ізраїлю, але він ставитиме їм деякі питання», – сказав Джон Кірбі.

Під час поїздки на Близький Схід президент спочатку мав відвідати Йорданію для зустрічі з королем Абдаллою II, президентом Єгипту Абдель Фаттахом ас-Сісі та президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом, але плани були скасовані після інциденту з лікарні в Газі.

ראש הממשלה נתניהו והנשיא הרצוג מקבלים את פני נשיא ארה"ב ביידןIsraeliPM

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, Джо Байден розглядає додатковий запит до Конгресу на суму близько 100 млрд доларів, який включатиме військову допомогу для Ізраїлю та України.

Раніше в США запевнили, що вони мають ресурси для того, щоб надавати військову допомогу Україні та Ізраїлю одночасно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: