Кулеба назвав кількість компаній, які вироблятимуть зброю разом з Україною

Читать на русском
До Альянсу оборонних компаній приєдналося вже майже 60 компаній. Вони виготовлятимуть зброю спільно з Україною, повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба.
Фото: МЗС України

До Альянсу оборонних компаній приєдналося вже майже 60 компаній. Вони виготовлятимуть зброю спільно з Україною.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Президент розповів про новостворений Альянс оборонних індустрійПрезидент Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій та розповів подробиці.

«Ми ініціювали форум оборонних індустрій, ретельно до нього готувалися та провели його. Там було створено Альянс оборонних компаній, які спільно з Україною вироблятимуть зброю. Нині вже 59 компаній із 23 країн світу є учасниками цього Альянсу. Це конкретні зобов'язання разом створювати необхідну зброю», – сказав Кулеба.

Міністр наголосив, що Україна передбачала ризики, пов'язані з дефіцитом озброєння у партнерів, тому ще рік тому почала з ними працювати у напрямі виробництва додаткових обсягів зброї.

«Наразі ці ризики мінімізовані. З іншого боку, мій досвід показує, що хоч би яким порожнім був склад, у хорошого генерала завжди є подвійне дно. Тобто під дном у нього ще лежить запас снарядів, і ми знаємо, як це дно відкривати, щоби ввезти в Україну необхідну зброю», – заявив глава МЗС.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський повідомив про розробку комплексної програми з виробництва озброєнь.

Крім того, Зеленський доручив досягти максимальної цифровізації постачання для армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: