Африка зацікавлена у розміщені на своїй території виробництва української зброї – Кулеба

Читать на русском
Африка зацікавлена не тільки в купівлі зброї українських компаній, але й розміщенні виробництв на своїй території.
Укрінформ

Африка зацікавлена не тільки в купівлі зброї українських компаній, але й розміщенні виробництв на своїй території.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на першому Форумі оборонних індустрій 30 вересня.

Відомо, що Африка була одним із найбільших ринків збуту української військової продукції до початку повномасштабної війни. Сьогодні є вона чекає на повернення українських компаній на цей ринок для продажу зброї.

«Сьогодні Африка чекає повернення українських компаній на цей ринок для продажу зброї. Поки що, зрозуміло, ця опція закрита… Друга зацікавленість, яка зʼявилася в Африці, – це розміщення виробництва української зброї й амуніції на території Африки. Це новий тренд і він, очевидно, заявляється саме з розуміння африканськими партнерами того, що українська зброя буде надзвичайно високоякісною», – розповів міністр.

Він додав, що попит на продаж і виробництво зброї, виготовленої в Україну буде дуже високим, тому що наша країна їм зрозуміла як партнер.

Сьогодні також стало відомо, що в Україні з’явиться спеціальний оборонний фонд, який забезпечить додаткові ресурси для військових виробництв. Він наповнюватиметься з дивідендів від національних оборонних активів і прибуток від продажу конфіскованих активів рф.

Раніше писали, що ЄС готовий запропонувати план використання заморожених російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: