Україна спільно зі США вироблятиме сучасне озброєння, у тому числі й ППО – Зеленський

Читать на русском
Разом зі США Україна вироблятиме сучасну зброю, у тому числі й системи ППО. Крім того, ця співпраця зможе забезпечити нову промислову базу та нові робочі місця.
Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що за підсумками візиту до США має низку вагомих результатів, серед яких домовленість спільно виготовляти озброєння, зокрема, системи ППО.

Про це йдеться у відеозверненні українського лідера наприкінці 575-го дня повномасштабної війни в Україні.

«Це новий рівень нашої єдності! Копродукція в «оборонці» зі Сполученими Штатами – це історична річ. Нова промислова база, нові робочі місця – для обох наших народів. Україна зможе виробляти, зокрема, ППО. Готуємося створити нову оборонну екосистему разом зі Сполученими Штатами, щоб виробляти зброю, щоб разом іще більше посилити свободу й захист життя», – розповів Зеленський.

Основне зі звернення президента України:

  • Дуже важливий візит у Вашингтон був, дуже вагомі результати. Зустріч із президентом Байденом, із його командою. Є новий оборонний пакет: ППО, артилерія, снаряди, інженерні засоби. І довгострокова домовленість – будемо разом працювати, аби спільно з Америкою Україна виробляла необхідну зброю.

  • Дякую Конгресу – обидві партії, обидві палати. Сьогодні почав день у столиці Америки саме з Конгресу – дуже відвертих, детальних розмов. Я відчув довіру – довіру, яка завжди є основою єдності. Чіткі відверті запитання членів Палати представників та сенаторів. Прямі відповіді.

  • Були зустрічі сьогодні й у Пентагоні – важливі розмови про оборонну підтримку. Продовжуємо працювати заради посилення України.

  • Багато роботи було в урядовців. Зокрема, сьогодні Мінстратегпром, міністр Камишін, підписав угоди про співпрацю з трьома ключовими асоціаціями. Понад 2 тисячі оборонних компаній – американські компанії. Залучаємо до роботи в Україні. Є меморандум про енергетичну співпрацю. Принципові речі обговорили сьогодні про відновлення України після бойових дій.

  • Обговорили й посилення інституцій нашої держави, аби очистити Україну від будь-яких ворожих та корупційних впливів. Є ціннісне рішення про повернення Україні вкрадених окупантами артефактів – предметів скіфського періоду.

  • Свої важливі заходи були сьогодні в першої леді. І зустріч із першою леді Америки Джилл Байден. І Джорджтаунський університет – зустріч зі студентами, розширення нашої культурної дипломатії. 40-ва українська книжкова поличка. Потім уже ввечері разом з Оленою звернулися до всіх американців – і до політичних лідерів, до членів Конгресу, і до звичайних американців, які зробили стільки надзвичайних речей заради допомоги нашим людям, українським дітям, нашим українським родинам і нашим воїнам.

«Дякую всім, хто нам допомагає! Слава всім нашим воїнам! Обов’язково переможемо!», – резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 21 вересня під час свого візиту до США президент України Володимир Зеленський провів низку зустрічей із керівництвом обох палат американського Конгресу.

Також 21 вересня Володимир Зеленський зустрівся із президентом США Джо Байденом у Білому домі.

За підсумками зустрічі лідерів країн стало відомо, що США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на 325 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: