Президент розповів про новостворений Альянс оборонних індустрій

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій та розповів подробиці.
president.gov.ua

На першому Міжнародному форумі оборонних індустрій було створено Альянс оборонних індустрій. Виробники зброї та військової техніки з усього світу можуть приєднатися до її базової декларації.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, виступаючи на форумі 29 вересня, повідомляє пресслужба ОПУ.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Зараз на десятиліття уперед визначається, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси, якими будуть їхні пріоритети та що буде стандартом оборони. Саме в Україні це визначається. На першому Міжнародному форумі оборонних індустрій ми створили Альянс оборонних індустрій. Виробники зброї та військової техніки з усього світу можуть приєднатися до її базової декларації та продемонструвати, що вони готові разом з Україною будувати арсенал вільного світу», – заявив Зеленський.

Глава держави наголосив, що українська нація сильна та смілива.

«Ми обов'язково переможемо. І ми створимо такий оборонний потенціал для України, а отже – для всього вільного світу, який буде відображенням нашої сили», – додав президент.

На момент завершення першого Форуму оборонних індустрій, що відбувся у Києві 29 вересня, до Альянсу оборонних індустрій приєдналися 38 компаній із 19 країн, повідомили у Міністерстві закордонних справ України вранці 30 вересня.

Нагадаємо, на форумі Зеленський також анонсував створення оборонного фонду за рахунок російських активів. Днями Зеленський зустрівся з новим міністром оборони Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: