У Міненерго прокоментували графіки відключення світла, що з'явилися у соцмережах

Читать на русском
У соцмережах почали поширювати інформацію про нібито застосування в Україні графіків відключень світла – у Міненерго заявили, що на даний момент запроваджувати обмеження не планують.
Фото: pmg.ua

На даний момент обмежень електропостачання не планується в жодній області – вони можливі лише у разі пошкодження обладнання через обстріли. Електроенергії, що виробляється, зараз вистачає для потреб споживачів.

Про це заявили у Міністерстві енергетики.

Немає ілюзій: глава Міненерго не виключає коротких блекаутів взимкуЯкщо росіяни масово атакуватимуть українську енергосистему, то блекаутів уникнути не вдасться.

У міністерстві звернули увагу, що останніми днями у соцмережах почали поширювати інформацію про нібито застосування в Україні графіків відключень електроенергії.

«Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, наразі повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів. Обмежень електропостачання наразі не передбачається у жодній з областей країни. Вони можливі виключно у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання. А також технологічних порушень та у разі несприятливих погодних умов», – повідомили у Міненерго.

Нагадаємо, на одній із ТЕЦ вийшов із ремонту енергоблок, що дозволило посилити українську енергосистему.

Раніше в Укренерго розповіли, чи готові енергетики до найгіршого сценарію цієї зими.

Крім того, у компанії повідомили, чи зміниться підхід до аварійних відключень світла у разі атак.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: