В енергосистему України знову додали потужності

Читать на русском
На одній із ТЕЦ вийшов з ремонту енергоблок, який додав до енергосистеми додаткової потужності.
depositphotos.com

На одній із ТЕЦ вийшов з ремонту енергоблок, що дозволило посилити українську енергосистему. Однак сьогодні вранці відразу у 12 областях було зафіксовано відключення світла через негоду чи обстріли.

Про це повідомило Міненерго у понеділок, 16 жовтня.

Немає ілюзій: глава Міненерго не виключає коротких блекаутів взимкуЯкщо росіяни масово атакуватимуть українську енергосистему, то блекаутів уникнути не вдасться.

Так, сьогодні на одній із ТЕЦ вийшов з ремонту енергоблок, який додав до енергосистеми додаткових 250 МВт потужності. Загалом електроенергії, яка виробляється електростанціями, цілком достатньо для забезпечення потреб українців

У той же час через погану погоду було знеструмлено 67 населених пунктів у чотирьох областях: у Київській області залишаються без світла 2,8 тис. споживачів, у Кіровоградській області – 3 тис. споживачів, у Хмельницькій області – понад 3 тис. споживачів, у Чернігівській області – понад 5 тис. споживачів.

Внаслідок технологічних порушень у Запорізькій області знеструмлено 7,8 тис. споживачів, на Одещині – 2,6 тисячі.

Через російські обстріли залишається знеструмленою частина споживачів у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Нагадаємо, вночі росія знову атакувала дронами та ракетами територію України. У Полтавській області було пошкоджено лінії електропередачі.

Нещодавно в енергосистему України вже додавали потужності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: