У Міненерго відзвітували про готовність до нового опалювального сезону

Читать на русском
Україна накопичила навіть більше газу, ніж планувала. Також у країні заготовили запасні об'єкти генерації.
фото Shutterstock

Україна готова до початку опалювального сезону. Накопичених запасів газу та об'єктів генерації достатньо. У деяких областях ще продовжуються ремонти об'єктів.

Про це в ефірі телемарафону повідомила заступник міністра енергетики України Світлана Гринчук.

«Нехай почнуть»: Буданов анонсував відповідь на спроби рф атакувати енергоінфраструктуру УкраїниКерівник ГУР Кирило Буданов анонсував відповідь росії на можливі атаки на енергетичну інфраструктуру.

«Для успішного проходження опалювального сезону Україна планувала накопичити 14,7 млрд куб газу, а минулого тижня ця позначка вже перевищила 15,7 млрд куб. Згідно з графіком продовжується масштабна ремонтна кампанія всіх об'єктів генерації та розподілу електроенергії. Зокрема, минулого тижня вийшли з поточних ремонтів три потужні блоки теплових електростанцій», – сказала Гринчук.

Вона наголосила, що підготовка об'єктів генерації та систем передачі відбувається рівномірно у всіх регіонах країни. Водночас у прифронтових регіонах підготовка до зимового сезону ускладнюється через обстріли.

За словами Гринчук, ремонтні бригади неодноразово потрапляли під обстріли, серед членів бригад є загиблі та поранені.

Нагадаємо, у Києві вже почали підключати до тепла перші об'єкти соціальної сфери.

Раніше про підготовку до опалювального сезону розповідали в Кабміні. А в Укренерго повідомляли, що мають розуміння, по яких об'єктах ворог може готувати удари.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: