Новий пакет військової допомоги США для України та Ізраїлю може перевищити $2 млрд – Білий дім

Читать на русском
Президент США Джо Байден цього тижня буде переконувати Конгрес у необхідності схвалення пакету.
Українська правда

Адміністрація президента США Джо Байдена попросить у Конгресу виділити понад 2 мільярда доларів на допомогу Україні й Ізраїлю. У Біломі домі вважають, що новий пакет буде значно більшим, ніж 2 млрд доларів.

Про це повідомляє агенція Reuters, з посиланням на заяву радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

Згідно з його словами, цього тижня президент США Джо Байден проведе інтенсивні переговори з Конгресом США щодо необхідності схвалення цього пакета.

Зі слів посадовця, пакет буде «значно більшим» за два мільярди доларів.

Як зазначається, у зв'язку з тим, що республіканці намагаються обрати спікера Палати представників США після того, як майже два тижні тому прихильники жорсткої лінії партії змістили Кевіна Маккарті, ухвалення законопроєктів відтерміновується.

«Але нам потрібно, щоб Конгрес діяв. І президент чітко дав зрозуміти, що він збирається звернутися до Конгресу з пакетом фінансування для України, а також продовженням підтримки Ізраїлю. Ви можете очікувати інтенсивної взаємодії з Конгресом вже цього тижня, оскільки ми працюємо над таким пакетом і прагнемо забезпечити його двопартійну підтримку», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав Ізраїль і запевнив владу цієї країни у повній підтримці з боку Вашингтона.

Повідомлялося, що Конгрес США готує річний пакет допомоги Україні на $50-$100 млрд.

Водночас у США заявили, що забезпечать Ізраїль усім необхідним для самооборони після нападу бойовиків ХАМАСу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: