ЗМІ анонсували деталі пакету допомоги Україні, який незабаром виділять США

Читать на русском
США надають Україні до 200 мільйонів доларів додаткової військової допомоги в рамках пакету, який очікується вже в середу.
Фото: LB.ua

Новий пакет додаткової військової допомоги США для України на 200 млн доларів може бути оголошений уже в середу, 11 жовтня. Зокрема, до нього увійдуть ракети, боєприпаси для HIMARS.

Про це повідомляє видання «Голос Америки».

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«Сполучені Штати нададуть Україні додаткову військову допомогу на суму до 200 мільйонів доларів у пакеті, який очікується вже в середу», - йдеться у матеріалі.

Згідно з даними видання, до нового пакета американської військової допомоги увійдуть ракети AIM-9 і TOW, боєприпаси для систем HIMARS, високоточні авіаційні боєприпаси, а також 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди.

Крім того, там мають бути обладнання для боротьби з безпілотниками, протитанкові гранатомети AT4, боєприпаси для стрілецької зброї та «багато іншого».

Видання уточнює, що Пентагон продовжує розширювати свій арсенал допомоги Україні, попри те, що Конгрес виключив нову допомогу Україні.

Як зазначається, це вже 48-й випадок, коли США скористалися президентськими повноваженнями щодо скорочення військової частини, щоб забезпечити українську армію обладнанням із американських запасів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Джо Байден має намір просити Конгрес схвалити для України пакет військової та гуманітарної допомоги у розмірі 100 млрд доларів – щоб цього вистачило до початку 2025 року.

ЗМІ також писали, що сенатори від обох партій хочуть найближчими тижнями прийняти річний пакет допомоги Україні розміром від 50 до 100 млрд доларів.

Також стало відомо, що Білий дім розглядає можливість об'єднання допомоги Ізраїлю та Україні в один законопроєкт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: