Критикував допомогу Україні: у США обрали кандидата на посаду спікера Палати представників

Читать на русском
Республіканець та прихильник Трампа Джим Джордан, який критикує допомогу США Україні, став номінантом на посаду спікера Палати представників.
Фото: buildhope

Представники Республіканської партії у Палаті представників США обрали кандидатом на роль спікера Джима Джордана. Його пов'язують з колишнім президентом США Дональдом Трампом.

Про це пише видання Bloomberg.

У п'ятницю, 13 жовтня, на закритому таємному конкурсі спікерів Джим Джордан зі штату Огайо, переміг члена палати представників Остіна Скотта зі штату Джорджія. Його кандидатуру передадуть на розгляд у повний склад Палати представників. Для обрання на найвищу посаду в Палаті представників необхідно щонайменше 217 голосів, тобто більшість.

Джордан, за словами журналістів, відомий тим, що став одним із ініціаторів розслідування діяльності родини теперішнього президента США Джо Байдена в той час, коли той перебував на посаді віцепрезидента.

Також говориться, що конгресмен є давнім критиком американської допомоги Україні. Щоправда, 13 жовтня він заявив республіканцям про підтримку України, але не уточнив, чи виступить за збільшення фінансування.

Крім того, його звинувачують в активній участі в спробах Трампа скасувати результати виборів в 2020 році.

Нагадаємо, 4 жовтня Палата представників конгресу США відправила у відставку свого речника Кевіна Маккарті. Це був перший в історії США випадок усунення спікера нижньої палати.

6 жовтня повідомлялося, що Дональд Трамп розглядав можливість запропонувати свою кандидатуру на посаду спікера Палати представників США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: