Залужний провів розмову з новим командувачем армії США: деталі

Читать на русском
Валерій Залужний та Чарльз Браун обговорили оперативну обстановку на фронті та активізацію дій російських військ.
t.me/zaluzhnyj

Головнокомандувач ЗСУ провів свою першу телефонну розмову з генералом Чарльзом Брауном - новим головою Об'єднаного комітету начальників штабів США, який замінив Марка Міллі.

Про це Залужний повідомив у Telegram у п'ятницю, 13 жовтня.

Пентагон оприлюднив список озброєння, яке увійде до нового пакету допомоги УкраїніМіністерство оборони США офіційно оголосило про надання нового пакету військової допомоги Україні. До пакету увійде озброєння на загальну суму 200 млн доларів США.

«Насамперед детально ознайомив колегу з поточним станом справ, оперативною обстановкою на фронті, нашими кроками в обороні та наступі. Поінформував про активізацію дій противника на певних напрямках та його можливих планах», – написав Залужний.

За його словами, з Чарльзом Брауном обговорювалися нагальні потреби Збройних Сил України - це засоби протиповітряної оборони, артилерійські системи та снаряди.

Окремо воєначальники зупинилися на питанні підготовки українських військовослужбовців та поновленні підрозділів.

«Генерал Браун висловив упевненість у підтримці України та плідній співпраці у боротьбі з російською агресією», – зазначив Залужний.

Нагадаємо, цього тижня президент України Володимир Зеленський зустрівся із Чарльзом Брауном у Брюсселі, де відбулося засідання у форматі Рамштайн. Того ж дня США оголосили про новий пакет допомоги для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: