Побиття мобілізованих в Тернополі: двом військовим оголосили підозру

Читать на русском
Двом співробітникам Тернопільського терцентру комплектування та соціальної підтримки повідомили про підозру у катуванні та незаконному позбавленні волі людини. Вирішується питання про обрання їм заходів та усунення з посад.
Фото: ОГП

Правоохоронці повідомили про підозру двом співробітникам Тернопільського терцентру комплектування та соціальної підтримки у катуванні та незаконному позбавленні волі людини.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому пресслужбою Офісу Генерального прокурора у Telegram.

У ДБР розповіли, скільки справ розслідують за фактами порушень у військкоматах та ВЛКЗа фактами порушень, пов'язаних із роботою військкоматів та військово-лікарських комісій, ДБР розслідує 260 кримінальних справ.

Підозра була оголошена командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони роти охорони місцевого військкомату.

За даними правоохоронців, солдат-гранатометник разом із двома невстановленими особами у військовій формі зупинили місцевого жителя для перевірки документів. Після цього вони запропонували йому проїхати до військкомату.

Чоловік відмовився, після чого вони кілька разів ударили його, силоміць заштовхали в автомобіль і відвезли до ТЦК.

«Встановлено, що причиною конфлікту стало непорозуміння цих двох мобілізованих із черговим військкомату напередодні. Будучи п'яними, вони намагалися забрати у чергового зброю та били у присутності свідків. Саме це викликало агресію у підозрюваних. За цим фактом також зареєстровано кримінальне провадження», – стверджують в ОГП.

Вирішується питання про обрання військовим запобіжних заходів та усунення з посад.

Нагадаємо, інцидент стався 6 жовтня. Розслідуванням фактів перевищення службових повноважень займаються працівники ДБР.

Раніше повідомлялося, що на Львівщині затримали двох працівників військкомату, які тиждень незаконно утримували чоловіка. Пізніше їм оголосили про підозру. Також стало відомо, що ці ж співробітники знущалися ще з одного чоловіка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: