Окупанти вигадали новий фейк про масове вбивство мирних мешканців у Снігурівці

Читать на русском
Колаборант Сальдо, ймовірно, вигадав чергову брехню, щоб відвести увагу від масового убивства жителів села Гроза.
Ілюстративне фотоreinform.com.ua

Країна-агресор поширює черговий фейк про те, що нібито Україна влаштувала «вбивство» 22 мирних мешканців Снігурівки на Миколаївщині.

Про це написав так званий губернатор Херсонщини, колаборант і зрадник Володимир Сальдо у своєму телерам-каналі.

«Сьогодні було опубліковано повідомлення про вбивства українськими екстремістами у вересні цього року 22 мирних мешканців міста Снігурівка Херсонської області», – написав гауляйтер, вочевидь маючи на увазі Снігурівку Миколаївської області.

ЗМІ вважають, що ймовірно, окупанти вигадали чергову брехню, щоб відвести увагу від масового убивства жителів села Гроза на Харківщині.

Як відомо, місто Снігурівка було під окупацією з березня до листопада 2022 року.

Варто зазначити, що у кінці вересня того ж року цей населений пункт, разом із окупованою Херсонщиною, російська влада «приєднала» за підсумками так званого референдуму, попри те, що Снігурівка розташована на Миколаївщині.

Нагадаємо, удару по селу Гроза в Куп'янському районі Харківщини вдень 5 жовтня було нанесено, ймовірно, ракетою «Іскандер». Було точне влучання у магазин та кафе, де у цей час проходили поминки. Загинули 52 особи. Чотири людини залишаються зниклими безвісти.

Удар став наймасовішим за кількістю загиблих в Харківській області за час повномасштабної війни. На інфографіці «Слово і діло» – найбільш криваві злочини росіян в Україні з початку вторгнення.

Також росіяни поширюють фейк, що Британія відправляє в Україну війська для захоплення Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: