Черговий етап інформаційної війни: у ГУР назвали нові фейки про Україну, затверджені у Кремлі

Читать на русском
У Кремлі затвердили новий етап інформаційної війни проти України. Розповсюджуватимуть фейки про мобілізацію, провал контрнаступу та тотальну корупцію.
Getty Images

На спеціальній нараді в адміністрації російського президента володимира путіна було затверджено тематику нового етапу інформаційної війни проти України.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

За інформацією розвідки, найближчим часом російська система дезінформації зосередиться на використанні таких тем та наративів:

  • «Масова мобізація»: нібито мобілізації підлягають усі без винятку українці, незалежно від статі, віку (стосується і неповнолітніх) та стану здоров'я.

  • «Невіра українських партнерів у можливість перемоги»: домовленості про «мир в обмін на території», фейкові політичні угоди.

  • «Український контрнаступ не має успіхів»: нібито збільшилася кількість поховань українських військових, нібито відсутність успіхів на фронті за великих втрат, пошук винних в уявних «провалах» заради дискредитації українських воєначальників.

  • «Тотальна корупція»: нібито Україна не бореться з корупцією, «бюджет розкрадається, закупівлі не проводяться».

  • «Прекрасне» життя на окупованих територіях: нібито високі зарплати та низькі ціни, «вільні» вибори, «розвиток» інфраструктури та відновлення зруйнованого житла, «здача» Куп'янська.

Нагадаємо, раніше росіяни розповсюджували фейкове оголошення про продаж органів «чистокровних українців» на чорному ринку для Європи.

На інфографіці «Слово і діло» – топ найабсурдніших російських фейків про Україну під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: