Україна матиме більше ППО, артилерії та далекобійної зброї – звернення Зеленського

Читать на русском
Зеленський розповів про нові домовленості з партнерами і заявив, що ЗСУ матимуть більше ППО, артилерії та далекобійної зброї.
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський заявив про домовленості з партнерами щодо надання Україні систем протиповітряної оборони, а також артилерії та далекобійної зброї.

Про це він розповів у зверненні за підсумками 589-го дня повномасштабної війни в Україні.

«Завершуємо цей довгий і насичений день. День саміту Європейської політичної спільноти. Багато зустрічей, важливі переговори. У нас буде більше ППО – є чіткі домовленості. Це дуже важливо перед зимою. Іспанія, Італія, Франція, Німеччина, Британія – дякую!

Буде більше артилерії в наших воїнів. Буде більше далекобійної зброї», – сказав президент.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні російські терористи здійснили свідомий ракетний удар по селу на Харківщині, по звичайному продуктовому магазину та кафе. Російські військові не могли не знати, куди б’ють. Понад 50 людей загинули. Серед них дитина, хлопчик, 6 рочків було. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких!

  • Пораненим надається необхідна допомога. І я вдячний кожному й кожній, хто допомагає. У цьому селі, по якому росіяни вдарили, було загалом до цієї війни 500 мешканців. А станом на сьогодні в селі було трохи більш як 300 людей. Більш ніж 50 убитих на 300 мешканців. Це жорстока геноцидна агресія росії. Не існує слів чи паперів, які здатні зупинити таке зло.

  • А існує ППО. Є артилерія. Є наші ракети. Є бронетехніка. Є наші потужні воїни, які відбивають російські штурми та самі наступають. Є наші спецслужби. Є наша українська розвідка. Є санкції світу. Санкції проти росії за терор. Є міжнародна юстиція, зокрема Міжнародний кримінальний суд, який здатен захистити справедливість.

  • Російський терор повинен програти. І світу є чим це забезпечити. Головне – це єдність.

«Я дякую сьогодні за зустрічі кожному лідеру країн-партнерів! Я дякую за чітку підтримку Європейському Союзу та Європейському парламенту», – підсумував президент.

Нагадаємо, 5 жовтня Володимир Зеленський після зустрічі з Емманюелем Макроном пообіцяв ще більше хороших новин для ЗСУ.

Також стало відомо, що Іспанія передасть Україні установки для ЗРК Hawk, а Німеччина обіцяє допомогти з Patriot.

Крім того, Зеленський підтвердив візит на саміт Європейської політичної спільноти.

Повідомлялося, що 5 жовтня росія вдарила по магазину та кафе на Харківщині, загинули півсотні людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: