Удар був дуже точний: голова МВС озвучив деталі трагедії на Харківщині

Читать на русском
Російські військові завдали ракетного удару по кафе у селі Гроза в той момент, коли там проходили поминки. Наразі кількість загиблих вже 50.
фото ХОДА

Російські військові завдали ракетного удару по кафе у селі Гроза у Куп'янському районі в той момент, коли там проходили поминки. У МВС припускають, що було пряме наведення для ворога. Наразі кількість загиблих вже досягла 50.

Про це повідомив голова МВС Ігор Клименко в ефірі телемарафону у четвер, 5 жовтня.

Наймасштабніші за кількістю жертв теракти рф за час вторгненняПоки ООН не може знайти доказів геноциду в Україні, росіяни щодня скоюють криваві злочини. Наймасштабніші теракти – на інфографіці.

«Це був магазин, поряд кафе. У магазині були місцеві жителі, місцеві були і в кафе, де проходили поминки за місцевим односельцем. Загалом на території перебувало близько 60 осіб», – розповів він.

За його словами, семеро людей отримали тяжкі поранення, зараз вони на операційних столах. Клименко додав, що правоохоронцям уже вдалося ідентифікувати 29 тіл, інші тіла направили до експертних закладів Харкова. Міністр додав, що силовики мають підозри про можливе коригування удару по кафе.

«Удар був настільки точним, а це не велике приміщення, щоб по ньому точно влучити. Тому є підозра (що навів хтось із місцевих – ред.) у СБУ та поліції. Ми маємо цей варіант перевірити обов'язково», – розповів він.

У МВС пізніше додали, що удару було завдано, ймовірно, ракетою «Іскандер». А кількість загиблих досягла 50 осіб.

У Харківській ОВА повідомили, що ракетний удар росії по селищу Гроза став наймасовішим за кількістю загиблих на території Харківщини з початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, росіяни сьогодні завдали ракетного удару по магазину та кафе у селі Гроза Куп'янського району Харківської області. Повідомлялося про 49 загиблих. Також сьогодні окупанти вдарили по лікарні у Бериславі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: