Іспанія передасть Україні установки для ЗРК Hawk, а Німеччина обіцяє допомогти з Patriot – Єрмак

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський домовився з партнерами щодо зміцнення систем ППО та ПРО України на саміті Європейського політичного співтовариства в Іспанії, повідомив Андрій Єрмак.
Фото: mezha.media

Президент Володимир Зеленський домовився з партнерами щодо зміцнення систем ППО та ПРО України на саміті Європейського політичного співтовариства в Іспанії.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

Президент, серед іншого, провів переговори з лідерами Німеччини та Іспанії. Єрмак розповів, що представники німецького уряду працюють над тим, щоб Україна здобула більше Patriot.

Іспанія, у свою чергу, пообіцяла передати Силам оборони пускові установки для ЗРК Hawk.

Єрмак не став уточнювати кількість настанов, при цьому в іспанському уряді заявили про плани надати шість одиниць такої зброї.

«Маємо більш потужно захищати Україну від крилатих та балістичних ракет, ударних БПЛА, інших типів озброєнь росіян. Це ще не все», – написав Єрмак.

Нагадаємо, Зеленський прибув до Іспанії у четвер. На полях саміту він також зустрівся з прем'єром Вірменії Ніколом Пашиняном та президентом Франції Еммануелем Макроном.

Раніше Зеленський прокоментував ситуацію з допомогою Сполучених Штатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: