Зеленський підтвердив візит на саміт Європейської політичної спільноти

Читать на русском
Зеленський повідомив, що поїхав до Іспанії на саміт Європейської політичної спільноти. Він обговорюватиме з союзниками посилення ППО та ситуацію в Чорному морі.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський підтвердив поїздку на саміт Європейської політичної спільноти, який проходитиме в іспанській Гранаді.

У Telegram він написав, що цей день має бути плідним для України та Європи.

Зеленський за час повномасштабної війни відвідав 23 країниВолодимир Зеленський за час повномасштабної війни здійснив 11 турів до союзників, відвідавши загалом 23 країни.

На сьогодні у президента заплановано роботу у загальних форматах та важливі двосторонні зустрічі.

«Ключове для нас, особливо перед зимою, – посилення ППО, і вже є основа для нових домовленостей із партнерами. Готуємося їх підтвердити та реалізувати. Працюємо над посиленням наявної в Європі архітектури безпеки, зокрема регіональної. Україна має вагомі пропозиції. Окрема увага – Чорноморському регіону та спільній роботі заради глобальної продовольчої безпеки й захисту свободи мореплавства», – розповів Зеленський.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю Зеленський сказав, що не поїде на зустріч, оскільки його присутність необхідна в Україні.

Але сьогодні ЗМІ повідомили, що візит все ж таки відбудеться. Очікується, що європейські лідери запевнять президента України у довгостроковій підтримці на тлі невизначеної ситуації у США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: