Суттєво не змінює ситуацію: Угорщина вважає кроки щодо OTP Bank недостатніми

Читать на русском
В Угорщині вважають, що тимчасове виключення Україною будапештського OTP Bank зі списку міжнародних спонсорів війни суттєво не змінює ситуацію.
Getty Image

В Угорщині вважають, що тимчасове виключення Україною будапештського OTP Bank зі списку «міжнародних спонсорів війни» суттєво не змінює ситуацію.

Про це пише Bloomberg.

Удар по репутації: які компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війниУкраїна визнала 38 світових компаній міжнародними спонсорами війни через роботу у росії. Динаміка поповнення списку на інфографіці.

«Угорщина вважає, що тимчасове виключення будапештського OTP Bank з українського списку «міжнародних спонсорів війни» в спробі розблокувати військову допомогу Європейського Союзу не змінює ситуацію», – зазначають у виданні.

Відзначають, речник МЗС Угорщини Мате Пачолай заявив, що ці зусилля не є суттєвою зміною, і Угорщина не сприятиме подальшому фінансуванню ЄС для передачі озброєнь Україні доти, доки OTP не буде назавжди викреслений зі списку.

Нагадаємо, напередодні Національне агентство із запобігання корупції призупинило статус міжнародного спонсора війни для угорського OTP Bank та ще п'яти грецьких компаній-перевізників.

До слова, OTP Bank було включено до списку спонсорів війни у травні. Після цього уряд Угорщини почав блокувати виділення військової допомоги Україні. Крім того, Угорщина виступила проти плану ЄС щодо створення довгострокового фонду підтримки ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: