Туреччина передала Україні понад 500 великокаліберних кулеметів

Читать на русском
Нещодавно країна почала постачати моделі великокаліберних кулеметів Canik M2, які можуть використовуватися як сухопутними військами, так і поєднуватися з бронетехнікою.
Ілюстративне фотоRealist.online

Турецький приватний виробник озброєння Canik поставив в Україну сотні великокаліберних кулеметів, які можна комбінувати з бронетехнікою.

Про це повідомляє видання Middle East Eye.

«Туреччина постачає Україні великокаліберні кулемети і вже поставила понад 600 одиниць», - йдеться у матеріалі ЗМІ.

Як зазначається, Туреччина з початку війни в Україні таємно передала ЗСУ дрони, ракети з лазерним наведенням, захисне спорядження і бронетехніку.

Однак нещодавно країна почала постачати моделі великокаліберних кулеметів Canik M2, які можуть використовуватися як сухопутними військами, так і поєднуватися з бронетехнікою.

При цьому, одне з джерел видання повідомило, що в березні було підписано кілька контрактів із турецьким приватним виробником зброї Canik.

Інше джерело повідомило, що понад 600 вже доправлено в Україну для використання кількома службами, зокрема військовими та розвідувальними.

«Угода передбачає доставку набагато більшої кількості вантажів, ніж 600, найближчими місяцями буде відправлено ще більше кулеметів», - додало джерело видання.

Водночас, турецький експерт заявив, що вартість кожного кулемета оцінюють у 15 000-20 000 доларів, що означає, що вартість поточної поставки перевищує 10 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що Збройні сили України можуть отримати покращену версію безпілотника Bayraktar TB2 турецької компанії Baykar. Наразі відповідне питання вже розглядають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: