Пентагон і Держдеп США мають розбіжності щодо постачання зброї Україні – Politico

Читать на русском
Держдепартамент і Пентагон мають деякі розбіжності у питанні військової допомоги Україні. Держдеп активно вивчає можливості постачання нового озброєння, а Міноборони дотримується більш обережного підходу.
Getty Images

Міністерство оборони та Державний департамент США «рухаються з різною швидкістю» в питанні надання зброї Україні. Пентагон занадто повільно дає добро на вкрай необхідну зброю, заявляючи, що вона «занадто складна, потребує занадто довгої підготовки або може спровокувати путіна».

Про це пише Politico із посиланням на високопоставленого представника адміністрації президента.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«Держдеп шукає можливості, Міністерство оборони шукає загрози. Люди в Міністерстві оборони сказали б, що їм потрібно подумати про плюси та мінуси кожного рішення щодо зброї, і що відповідальність лягає на них», – сказав співрозмовник.

Як останній приклад він навів тактичну ракетну систему дальньої дії, яку президент Джо Байден погодився відправити Україні минулого тижня після більш ніж року дебатів. Пентагон спочатку чинив опір відправленню ракет, тому що в американських арсеналах їх не було в достатній кількості.

Американські чиновники визнають, що лідери Пентагону дотримуються обдуманого підходу до оцінки потреб України на полі бою. Але керівники Міністерства оборони США часто кажуть, що їхнім головним пріоритетом завжди було дати Україні те, що потрібно для боротьби.

У статті також йдеться, що голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі вже в п'ятницю поступиться місцем своєму наступнику Чарльзу Брауну.

Міллі та голову Пентагону Ллойдна Остіна критикували за затримки у затвердженні зброї, але в Україні оптимістично налаштовані, що Браун виступатиме за відправку складнішого озброєння. Один із радників українського уряду заявив, що у Києва склалося сприятливе враження про Брауна.

Нагадаємо, США обрали головного спостерігача за воєнною допомогою в Україні.

У Держдепі США також пояснили, що може вплинути на швидкість надання воєнної допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: