Бронетехніка ЗСУ діє за останньою лінією оборони росіян на Запорізькому напрямку – ISW

Читать на русском
Українські танки та інша бронетехніка діє вже на південь від останньої лінії головного оборонного рубежу росіян, який нині проривають ЗСУ у Запорізькій області.
Фото: Генштаб ЗСУ

Бронетехніка Сил оборони України діє за останньою лінією російського оборонного рубежа, через який ЗСУ просуваються на заході Запорізької області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Україна поступово набирає обертів у контрнаступі – СтолтенбергЄнс Столтенберг зазначив, що Україна поступово набирає обертів у контрнаступі і змогла прорвати оборонні лінії російських військ.

«Геолокаційні кадри, опубліковані 21 вересня, вказують на те, що бронетехніка ЗСУ просунулася на південь від російських протитанкових ровів і загороджень типу «зуби дракона», що є частиною тришарової оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова)», – говориться у звіті.

Зазначається, що це перший зафіксований випадок використання бронетехніки українськими силами поза трирівневою лінією оборони рф. Присутність техніки української сторони за останньою лінією нинішнього оборонного рубежу росіян вказує на те, що ЗСУ прорвали перші дві лінії цього ешелону достатньо для того, щоб пропустити техніку через пролом.

«Ймовірно, українські сили придушили російську артилерію та інші протитанкові системи в цьому районі та вивели свої машини вперед. Здатність України підводити бронетехніку до найпотужніших російських оборонних споруд і крізь них, є важливими ознаками прогресу в українському контрнаступі», – наголосили аналітики.

ISW зазначає, що додаткові геолокаційні відеозаписи, опубліковані 20 і 21 вересня, вказують на те, що українські війська просунулися також на захід і південний захід від Вербового.

Також у звіті говориться про те, що повільне, але регулярне просування ЗСУ спостерігається постійно.

«Це відбувається незважаючи на те, що російські військові перекидають сюди частини відносно елітних підрозділів для посилення оборони», – підкреслили експерти.

Нагадаємо, в ISW повідомили, що окупанти посилюють оборону в Запорізькій області та передислокують елітні підрозділи.

Раніше генерал армії США спрогнозував, скільки ще триватиме активна фаза контрнаступу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: