Турецька компанія Baykar інвестує в Україну 100 млн доларів

Читать на русском
Турецька компанія Baykar, яка виробляє бойові безпілотники Bayraktar, інвестує 100 мільйонів доларів у три проєкти в Україні.
president.gov.ua

Турецька компанія Baykar, яка виробляє бойові безпілотники Bayraktar, інвестує 100 мільйонів доларів у три проєкти в Україні.

Про це заявив генеральний директор Baykar Халюк Байрактар на Форумі оборонних індустрій 30 вересня.

За його словами, компанія інвестує 100 мільйонів доларів у три проєкти в Україні, зокрема, й в будівництво заводу з виробництва безпілотників.

Які іноземні компанії планують виготовляти озброєння в УкраїніЯкі іноземні компанії мають намір налагодити в Україні виробництво озброєння та військової техніки – на інфографіці.

«У нас в Україні три основні інвестиції. Одна з них – завод. Потім у нас є сервісний центр, а також головний офіс тут… Це інвестиція, яка становить близько 100 мільйонів доларів, і процес уже пішов. Будівництво вже розпочато. На його завершення знадобиться близько 1,5 року. Ми плануємо, щоб тут працювало мінімум 300 людей. Співпраця триває», – розповів Байрактар.

Він додав, що перед ними наразі стоять деякі виклики – ланцюжок постачання, пошук і розвиток людського капіталу через вплив війни та нормативне середовище.

«Ми тут не для того, щоб максимізувати наші доходи чи прибутки. Ми тут, щоб максимально підтримати вас. Ми поважаємо вашу боротьбу за свободу і незалежність, за збереження вашого суверенітету», – наголосив директор Baykar.

Нагадаємо, у липні в Україні почали будувати завод із виробництва Bayraktar. Наприкінці місяця також повідомили, що Baykar Makina збудує в нашій країні також сервісний центр з обслуговування та ремонту безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: