Україна може отримати оновлені «Байрактари»: що відомо

Читать на русском
Компанія вже постачає українській армії безпілотники Bayraktar TB2, які відомі серед українців.
фото: вікіпедія

Збройні сили України можуть отримати покращену версію безпілотника Bayraktar TB2 турецької компанії Baykar. Наразі відповідне питання вже розглядають.

Про це гендиректор компанії Baykar Makina Халук Байрактар повідомляє в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Які іноземні компанії планують виготовляти озброєння в УкраїніЯкі іноземні компанії мають намір налагодити в Україні виробництво озброєння та військової техніки – на інфографіці.

«Щодо Bayraktar Akincі, це питання в процесі розгляду, наскільки мені відомо. Українські військові добре знаються на тому, що ми виготовляємо і у що інвестуємо. Тому наш план - виробляти всі системи, які ми маємо, тут (в Україні, - ред.)», - сказав він.

При цьому, Байрактар нагадав, що його компанія постачає українській армії безпілотники Bayraktar TB2, які відомі серед українців. Згідно з його словами, в Україні є компанія з 50 людей, які підтримують ескадрилью.

«У нас є необхідні для цього дозволи. Тому ми можемо повністю виробляти Bayraktar TB2, а не збирати його. Також тут ми можемо повністю виробляти Bayraktar Akincі. На це ми маємо дозволи від нашого уряду, що демонструє, наскільки ми наблизилися до втілення», - додав він.

Нагадаємо, у липні в Україні почали будувати завод із виробництва Bayraktar. Наприкінці місяця також повідомили, що Baykar Makina збудує в нашій країні також сервісний центр з обслуговування та ремонту безпілотників.

Також турецька компанія Baykar інвестує в Україну 100 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: