«Байрактари» незабаром зможуть протистояти дронам-камікадзе та літакам

Читать на русском
Незабаром Байрактари зможуть протистояти іранським дронам-камікадзе та літаки, використовуючи ракети повітря-повітря.
Getty Images

Незабаром «Байрактари» зможуть протистояти іранським дронам-камікадзе та літаки, використовуючи ракети «повітря-повітря».

Про це заявив генеральний директор турецької компанії Baykar Халук Байрактар.

«Незабаром наші Bayraktar TB2 і Akіncі матимуть ракети «повітря-повітря», причому не лише для ураження безпілотників, але й інших ворожих літаків. Ми проводимо наші випробування», – заявив він.

У неділю, 30 жовтня, було підписано контракт між турецьким ракетно-ракетним гігантом Roketsan і Baykar на інтеграцію зенітної ракети Sungur для боротьби з безпілотниками.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

«Sungur – перевірений боєприпас, особливо проти рухомих цілей, таких як вертольоти і безпілотники. Використання його з наших БПЛА як ракети «повітря-повітря» змінить ситуацію», – зауважив генеральний директор компанії Roketsan Мурат Ікінчі.

Інтеграція таких ракет до бойових безпілотників Akіncі та Bayraktar TB2 створить недорогу концепцію повітряного патрулювання для усунення таких загроз, як ударні гелікоптери та ворожі безпілотники.

Нагадаємо, раніше посол України в Туреччині говорив, що завод із виробництва безпілотників «Байрактар» може бути запущений в Україні у 2023 році.

Турецька оборонна компанія Baykar заявила, що планує завершити будівництво свого заводу в Україні за два роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: