Російські пропагандисти заявили про «знищення» українського флоту Bayraktar

Читать на русском
Російські пропагандисти заявили про нібито знищення українського флоту Bayraktar. В Україні спростували це.
armyinform

Російські пропагандисти заявили про нібито знищення українського флоту Bayraktar. В Україні спростували це.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України у Telegram.

Яку західну військову техніку «знищила» армія рф за версією пропагандиПро знищення якої західної військової техніки, переданої Україні, заявляло російське міноборони.

Відомо, що російські пропагандисти з посиланням на американське видання Business Insider пишуть, що армія рф повністю знищила флот турецьких ударних безпілотників Bayraktar в Україні.

Втім в оригінальній статті йдеться про те, що у перші місяці російсько-української війни безпілотники Bayraktar TB2 були проголошені рятівниками України, проте через рік вважається, що майже всіх їх збили росіяни.

Далі у тому матеріалі аналітик та експерт із безпілотних і роботизованих військових систем Центру військово-морських досліджень Бендетт заперечує цю думку. Він навпаки стверджує, що ЗСУ продовжують використовувати ці безпілотники, проте для розвідки, спостереження та рекогностування, а не для нападу.

«Секретар РНБОУ Данілов раніше також підтверджував, що в Україні є Bayraktar і ЗСУ ними користуються, просто зараз про них менше говорять. Жодних заяв про повне знищення такого «флоту» у статті немає, їх вигадали російські фейкороби», – додають у дописі.

Нагадаємо, нещодавно російські пропагандисти заявили, що український генерал «зазнав травми голови та осколкових поранень», після чого йому «зробили трепанацію черепа». Секретар РНБО Олексій Данилов одразу пояснив, чому це фейк.

Згодом Залужний записав коротке відеозвернення до українців і, таким чином, спростував вкиди роcії про своє нібито «серйозне поранення».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: