Голова Тернопільської облради, підозрюваний у вимаганні хабаря, повернувся на роботу

Читать на русском
Михайло Головко зібрав пресконференцію та назвав підозри у хабарі неспроможними. За його словами, обласна рада не має відношення до розподілу бюджету.
Голова Тернопільської облради Михайло ГоловкоФото: Facebook / Михайло Головко

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, якого разом із ще двома посадовими особами підозрюють у вимогі неправомірної вигоди, повернувся на робоче місце.

Про це повідомляють «Суспільне Тернопіль» та місцеве видання «Тернополяни».

Після повернення на роботу Головко зібрав пресконференцію для місцевих ЗМІ стосовно затримання НАБУ за вимагання у власника підприємства 2,4 млн гривень за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

На ній він заявив, що підозра у хабарі – це «повний маразм, абсурд та провокація», оскільки обласна рада «вже майже два роки не має жодного стосунку до бюджету».

«Ми не виділяємо жодної копійки. Ми на це ніяк не впливаємо. Хабар так званий чи неправомірна вигода – це якщо людина надає якісь послуги, і за це з нею якось розраховуються чи віддячують. З нашого боку не було жодних дій», – наголосив голова облради.

Детальніше прокоментувати затримання й підозру Головко відмовився через те, що триває слідство.

Чиновник також розповів, що повернувся на своє робоче місце за рішенням суду, «оскільки він підозрюваний, а не підсудний, і відстороненим від обов'язків не був».

Нагадаємо, голові Тернопільської облради та двом заступникам очільника Тернопільської ОВА оголосили підозру за вимагання у підприємця-волонтера хабаря в розмірі близько 2,4 млн гривень. Посадовці були затримані «на гарячому» 26 червня.

ВАКС призначив Головку два місяці арешту або заставу у розмірі 805 тисячі гривень. Згодом стало відомо, що голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка звільнили з-під варти. За нього внесли заставу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: