У Держдепі США пояснили, що може вплинути на швидкість військової допомоги Україні

Читать на русском
У Держдепі зазначили, що можливе припинення роботи американського уряду через так званий шатдаун може вплинути на військову підтримку України.
holosameryky.com

Постачання військової допомоги Україні може ускладнитись, якщо з наступного місяця частина уряду Сполучених Штатів Америки припинить свою роботу через так званий шатдаун.

Про це повідомляє речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Згідно з його словами, можливе припинення роботи американського уряду через «шатдаун» (затримку ухвалення нового бюджету) може вплинути на передачу Україні нової та раніше обіцяної зброї.

«Це юридичне питання, яке стосується того, хто може працювати під час «шатдауну», а хто – ні. Коли деяким працівникам забороняють виходити на роботу, це може вплинути на швидкість доставки будь-яких поставок», – зазначив Міллер.

Представник агентства додав, що Сполучені Штати теоретично можуть продовжувати надавати допомогу у сфері безпеки навіть у випадку призупинення бюджетного фінансування урядових установ.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення рф Україна отримала військову допомогу на суму більш ніж 76 млрд доларів.

Раніше ми повідомляли, що Пентагон призначив контролера для моніторингу допомоги Україні.

Також стало відомо, що на відміну від минулого року, тепер у демократів немає більшості в Палаті представників, і це може впливати і на виділення грошей Конгресом на потреби України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: