Салліван оцінив перспективи подальшої підтримки України Конгресом США

Читать на русском
На відміну від минулого року, тепер у демократів немає більшості в Палаті представників, і це може впливати і на виділення грошей Конгресом на потреби України.
Радник президента США з національної безпеки Джейк СалліванФото: hvylya.net

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван зустрівся з керівництвом Сенату минулого тижня і керівництвом Палати представників Конгресу США в четвер. Політики говорили про підтримку України.

Про це повідомляє CNN.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

Зазначається, що 15 вересня Салліван повідомив журналістам, що в нього склалося враження, що в Конгресі США є двопартійна підтримка продовження військової допомоги Україні. У той же час деякі республіканці в Палаті представників дали зрозуміти, що можуть заблокувати додаткову допомогу.

«З цих обговорень я зрозумів: ідея про те, що США потрібно об'єднатися на двопартійній основі для підтримки України, відчувалася так само сильно, як і рік тому», – сказав Салліван.

Він також зазначив, що динаміка змінилася відтоді, як республіканці взяли під свій контроль Палату представників минулого року.

«Різниця між цим Конгресом і минулим Конгресом безумовно є. І ми боротимемося з цим в міру того, як ми продовжуватимемо подальші дискусії про надання Україні необхідних їй ресурсів», – наголосив він.

Посадовець додав, що візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтона може допомогти досягти прогресу в допомозі Україні.

Крім того, Салліван заявив, що США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні наступного тижня. Але що саме увійде до нього, він не уточнив. Також невідома його вартість.

Раніше повідомлялося, що Пентагон створив спеціальну групу для контролю над тим, як Україна використовує військову допомогу США. Група працюватиме у Києві.

15 вересня стало відомо, що Зеленський планує зустрітися із Байденом у Білому домі.

Також повідомляли, що Україна отримає від США ще один грант через Світовий банк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: