Під Києвом двоє чоловіків сховали у себе російський ЗРК Тор і ракети на 30 млн гривень

Читать на русском
Правоохоронці викрили двох мешканців Київської області, які зберігали у себе ворожий ЗРК Тор та боєприпаси до нього. Чоловікам загрожує до 7 років позбавлення волі.
Фото: Поліція Київської області

Правоохоронці викрили двох мешканців Київської області, які зберігали у себе ворожий ЗРК Тор та боєприпаси до нього.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції у Київській області.

Поліцейські розповіли, що зброя була знайдена у 38 та 45-річного мешканців регіону.

За попередніми даними, комплекс та ракети залишили російська окупаційна армія під час бойових дій на території Чернігівської області.

«Спочатку поліцейські виявили та вилучили ЗРК ТОР, який один із фігурантів ховав у Броварському районі. Після проведення низки оперативно-розшукових заходів правоохоронцям вдалося встановити місцезнаходження бойових запасів у комплекс – їх зберігав другий правопорушник в іншому районі Київської області в орендованому гаражному боксі», – йдеться у повідомленні Нацполіції.

За рішенням суду боєприпаси передано на потреби ЗСУ. Правоохоронці зазначили, що вартість ракет складає близько 30 мільйонів гривень.

Чоловікам оголосили підозру за ч. 1 ст. 263 КК України, їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, у травні в Києві затримали шахрая, який виманював гроші у родичів зниклих бійців ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що мешканцю Києва повідомили про підозру за фактом спроби викрадення графіті Бенксі зі стіни одного із зруйнованих будинків у Гостомелі Київської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: