Трьох депутатів Київради підозрюють в ухиленні від військової служби – ДБР

Читать на русском
Троє депутатів Київради та помічник, які числяться солдатами однієї з військових частин, рік не з’являлись на службу.
Фото: Офіс генпрокурора

Чотирьом військовослужбовцям однієї з військових частин ТРО, троє з яких є депутатами Київської міської ради, повідомили про підозру в ухиленні від військової служби.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

«Встановлено, що солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу. Зловмисники «організували» для себе відрядження до Київської військової державної адміністрації. При цьому один з депутатів навіть отримував грошове забезпечення із частини, де нібито проходив службу», – розповіли правоохоронці.

Їм повідомили про підозру в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). Військовим може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, минулого тижня у Києві затримали колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова. Йому оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.

25 липня суд заарештував Борисова із можливістю внесення застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: