У Києві затримали шахрая, який виманював гроші в родичів зниклих бійців ЗСУ

Читать на русском
28-річний уродженець Сумської області вишукував у соцмережі публікації про пошук українських захисників, які тривалий час не виходять на зв’язок зі своїми рідними.
Київська міська прокуратура

У Києві затримали чоловіка, який виманював гроші в родин зниклих бійців ЗСУ.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Зазначається, що 28-річний уродженець Сумської області вишукував у соцмережі публікації про пошук українських захисників, які тривалий час не виходять на зв’язок зі своїми рідними.

«Представляючись офіцером ЗСУ, волонтером або товаришем по службі, він повідомляв рідним та близьким зниклих військовослужбовців про те, що йому відомо їх місцезнаходження. Здебільшого, місцем перебування зниклих воїнів він називав місто Бахмут та Кремінну, повідомляючи також про серйозні поранення, отримані захисниками», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці кажуть, що використовуючи уразливий психоемоційний стан потерпілих, підозрюваний пропонував їм перерахувати на його особистий банківський рахунок кошти начебто на бензин для евакуації розшукуваних бійців або закупки ліків для них.

«Отримавши гроші, шахрай припиняв із потерпілими зв’язок, а інколи навіть ображав останніх, вказуючи на їх довірливість», – розповіли у прокуратурі.

Там додали, що таким чином чоловік ошукав щонайменше шестеро громадян, а свої «послуги» оцінював від 1,5 до 5 тисяч гривень.

«Зараз дії тривають, встановлюються всі постраждалі особи. Чоловіку повідомлено про підозру», - зазначили у пресслужбі.

Нагадаємо, у кіберполіції перелічили найпопулярніші схеми зловмисників.

Крім того, кіберполіція викрила злочинців, які оформлювали кредити на зниклих безвісти і полонених військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: