Киянину повідомили про підозру за спробу викрадення графіті Бенксі

Читать на русском
Мешканцю Києва повідомили про підозру за фактом спроби викрадення графіті Бенксі зі стіни одного із зруйнованих будинків у Гостомелі Київської області.

Мешканцю Києва повідомили про підозру за фактом спроби викрадення графіті Бенксі зі стіни одного із зруйнованих будинків у Гостомелі Київської області.

Про це повідомляє Telegram-канал Офісу генерального прокурора.

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактом завершеного замаху на таємне викрадення чужого майна в особливо великому розмірі в умовах воєнного стану.

За даними слідства, мешканець столиці вирішив демонтувати зі стіни напівзруйнованого окупантами будинку у Гостомелі графіті Жінка у протигазі всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі. Він планував продати графіті, а отриманими коштами розпорядитися на власний розсуд.

Для цього він залучив чоловіків, які не знають у його намірах, яких запевнив у тому, що має всі відповідні дозволи на проведення демонтажу мурала. Після того, як частина стіни була зрізана разом із зображенням, підозрюваний обмотав її стрейч-плівкою з метою захисту від пошкоджень.

Однак чоловік не встиг завантажити викрадене в автомобіль, оскільки його викрили співробітники військової адміністрації.

Раніше повідомлялося, що британський художник Бенксі продасть 50 малюнків, щоб зібрати гроші на допомогу Україні.

Нагадаємо, Бенксі підтвердив авторство семи графіті в Україні. Зокрема, у Києві, Бородянці та Ірпені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: