Обвинувачений староста села на Київщині мобілізувався до ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд призупинив розгляд справи за обвинуваченням старости одного із сіл Київської області у зв'язку з мобілізацією.
Олександр Деревинський

Вищий антикорупційний суд зупинив слухати обвинувачення старости села Мироцьке Бучанського району Київської області Олександра Деревинського в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди. Він мобілізувався до лав Збройних сил України.

Таке рішення 29 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання захисника обвинуваченого (Олександра Деревинського – ред.) про зупинення кримінального провадження - задовольнити. Зупинити кримінальне провадження у частині обвинувачення (Деревинського – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, до його звільнення з військової служби або до настання реальної можливості у обвинуваченого брати участь у судовому провадженні», – йдеться в рішенні.

Також антикорупційний суд виділив в окреме провадження матеріали стосовно Деревинського.

Нагадаємо, САП обвинувачує Деревинського в одержанні через посередника Гриневича 90 тисячі доларів неправомірної вигоди. Неправомірна вигода отримана за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га у Київській області та вчинення дій задля підписання відповідного рішення сільради.

Раніше суд заарештував Деревинського з альтернативою застави. Також суд узяв під варту його пособника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: