На півдні під час ворожих обстрілів пошкоджено ТЕЦ (оновлено)

Читать на русском
Окупанти під час масового обстрілу 27 вересня пошкодили теплоэлектроцентраль в південному регіоні.
ілюстративне фотофото Укренерго

Російські окупанти під час вечірнього масового обстрілу 27 вересня пошкодили теплоэлектроцентраль в південному регіоні України.

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Україна відповідатиме на російські удари по енергетичній інфраструктурі – УмєровРосія взимку буде зосереджена на ударах по енергетичній інфраструктурі, але глава Міноборони Умєров обіцяв, що Україна відповідатиме.

«На жаль, минулої ночі під час обстрілу було пошкоджено ТЕЦ (теплоелектроцентраль) в одному з міст на півдні країни», - йдеться у повідомленні міністерства у Facebook.

Як повідомляється, загорівся склад. Силами рятувальників пожежу вдалося загасити. ТЕЦ на момент обстрілу не працювала.

В той же час в Укренерго розповіли, що 27 вересня максимум споживання тримався на рівні вівторка 26 вересня.

«Для підтримки балансу між споживанням та виробництвом електроенергії обмежувалася робота вітрових та сонячних електростанцій у денний час з 10:30 до 15:20», - зазначили енергетики.

Наразі триває планова ремонтна кампанія на енергоблоках інших електростанцій. Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини. А експорт – до Словаччини та Молдови.

Нагадаємо, в Міненерго сьогодні повідомили, що через ворожі обстріли без світла залишилося місто Торецьк на Донеччині. Раніше в Укренерго розповіли, чи готові енергетики до найгіршого сценарію цієї зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: