В Нагірному Карабаху стався вибух, є жертви та поранені

Читать на русском
Кількість поранених перевищує 200 людей. Стан багатьох постраждалих тяжкий чи вкрай тяжкий.
Радіо Свобода

На території сепаратистського регіону Нагірний Карабах на складі бензину поблизу траси Степанакерт (Ханкенді) – Аскеран стався потужний вибух і виникла пожежа.

Про це повідомляє вірменська служба Радіо Свобода з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Конфлікт у Карабаху: як змінювалися військові витрати та чисельність армій Азербайджану та ВірменіїПорівняння чисельності збройних сил та військових витрат Азербайджану та Вірменії – на інфографіці.

Як зазначається, є жертви та поранені, багато постраждалих з опіками доставлені до медичних закладів.

Рятувальники та медичні групи працюють на місці вибуху. Уповноважений з прав людини у Нагірному Карабасі Гегам Степанян повідомив, що кількість поранених перевищує 200 людей. Згідно з його словами, стан багатьох постраждалих тяжкий чи вкрай тяжкий.

«Медичних можливостей недостатньо для порятунку життів людей. Санітарна авіація має діяти дуже терміново, щоб урятувати людей. Дуже терміново, без зволікання», – сказав Степанян.

Омбудсмен НК наголосив, що в Республіканському медичному центрі та Степанакертській дитячій лікарні медична допомога потерпілим надається в умовах обмежених медичних та медикаментозних можливостей, але її недостатньо.

Нагадаємо, до Вірменії прибула перша група біженців із Нагірного Карабаху – це сталося через 5 днів після того, як 19 вересня Азербайджан оголосив антитерористичні заходи у регіоні.

Також у Вірменії анонсували переговори Пашиняна та Алієва щодо Карабаху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: