У Вірменії анонсували переговори Пашиняна та Алієва щодо Карабаху: коли вони пройдуть

Читать на русском
Зустріч прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна та президента Азербайджану Ільхама Алієва відбудеться на початку жовтня в Іспанії.
Фото: Global Look Press

Зустріч прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна та президента Азербайджану Ільхама Алієва відбудеться на початку жовтня в Іспанії.

Про це повідомляє Радіо Азатутюн із посиланням на заяву апарату секретаря Ради безпеки Вірменії.

Конфлікт у Карабаху: як змінювалися військові витрати та чисельність армій Азербайджану та ВірменіїПорівняння чисельності збройних сил та військових витрат Азербайджану та Вірменії – на інфографіці.

Там зазначили, що 26 вересня у Брюсселі відбудеться зустріч, на якій обговорять організацію майбутніх переговорів лідерів двох держав.

У ній візьмуть участь секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян, радником президента Азербайджану Хікмет Гаджієв, а також радники президента Франції, канцлера та президент Європейської ради.

Самі переговори будуть заплановані на 5 жовтня. Вони відбудуться на полях саміту Європейського політичного співтовариства в іспанській Гранаді.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан почав нову військову операцію у Нагірному Карабаху.

Вже наступного дня сторони домовилися про припинення вогню в Карабаху та роззброєння. У цей час у Єревані спалахнули протести.

Азербайджан у четвер, 21 вересня, провів попередні переговори з Вірменією щодо ситуації в Нагірному Карабаху. Єреванові передали на вивчення проєкт мирного договору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: