ВАКС залишив зупиненим слідство у справі про купівлю вугілля для УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні скарги захисника на рішення органів слідства про зупинення досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд залишив зупиненим слідство у справі про заволодіння 11,8 млн грн коштів філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 22 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 18 серпня детектив НАБУ виніс постанову про зупинення досудового розслідування у справі та оголошення в розшук підозрюваного. Захисник підозрюваного подав скаргу на цю постанову в частині зупинення слідства.

«У задоволенні скарги захисника підозрюваного на постанову детектива НАБУ від 18 серпня 2023 року про зупинення досудового розслідування та оголошення розшуку підозрюваного, в частині зупинення досудового розслідування у кримінальному провадженні відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Артему Мироновичу та ще двом особам. Пізніше слідство також встановило організатора цієї схеми і повідомили йому про підозру.

Як встановили НАБУ і САП, у 2018 році філія «Пасажирська компанія» УЗ провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства, підозрюваний Миронович, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі Романчуком, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія «Коларес-Брокерс» і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами. Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тони вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час як УЗ уклала договори за ціною 4563 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: