ВАКС знову продовжив слідство у справі про заволодіння коштами УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у справі.
Артем Миронович

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 вересня строк розслідування справи за підозрою колишнього заступника начальника філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» Артема Мироновича та ще двох осіб у заволодінні 11,8 млн грн УЗ під час закупівлі вугілля.

Таке рішення 26 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №52019000000000334 від 17 квітня 2019 року за підозрою: (Артема Мироновича, Марії Яхніної – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК, (Віктора Романчука – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК до восьми місяців», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Мироновичу. Як встановили НАБУ і САП, у 2018 році філія «Пасажирська компанія» УЗ провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства встановлено, що підозрюваний Миронович, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі Романчуком, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія «Коларес-Брокерс» і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами.

Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тони вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час як УЗ уклала договори за ціною 4563 грн. У цій справі заочно взяли під варту підозрювану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: